HEJ SÅ LÄNGE

På semester. Tillbaka om 10 dagar. Kram.


Mamma Mia

Jag gillar verkligen filmen Mamma Mia och har laddat ner filmmusiken. Brukar lyssna på den när jag åker till och från skolan, blir alltid glad. Igår lyssnade jag på låten "our last summer" cirka tio gånger, fast jag tänkte mer på our first summer. Kommer du ihåg A? När vi bilade Frankrike runt. Oförglömliga citat som:

M: Jag skiter i den där j-vla baeuxtapeten (sagt av mig i Baeux, när jag var hungrig)

A: Boris O fuskade i värjfäktning, på vilket sätt? M: Dvärgfäktning?!

Ha ha ha. Har ni tänkt på att jag alltid skriver lite konstiga inlägg innan jag ska åka ngn stans. Var likadant innan jag flög till Australien, ja ja det bjuder jag på.
Packningen inför imorgon är klar och jag ska snart gå och lägga mig. Jag önskar er alla där hemma en bra vecka.
Stor kram från mig.

SNART BÄR DET AV

Den här dagen gick verkligen snabbt, jag har massor kvar att fixa inför imorgon. Lämna böcker på bibblan, boka resa tills A kommer, kolla igenom packningen till imorgon mm. C var just förbi en sväng och drack te, hon hade med sig en påse salta katten till mig, tack snälla, hennes sambo hade skickat ner flera stycken.
Imorse var jag hos läkaren för att göra serology-tester samt få vaccination mot influensa, tydligen obligatoriskt här. De vill inte att studenterna förlorar praktikdagar genom att vara sjuka. Efter det åkte jag till postkontoret i Freo med alla mina papper, min police clerence är klar, men min ansökan om att jag ska bli godkänd för att jobba med barn fick jag inte ens lämna in. Detta pga att jag måste ha intyg från skolan på att jag bor på den adress jag gör, säger då det. Så jag måste dit en runda till när jag skaffat det.

Det ska bli så skönt med lite lov nu, tycker jag är värd det. Imorgon klockan åtta bär det av. De första dagarna kommer vi att bege oss norrut längs med kusten. På måndag kommer vi fram till Coral Bay och Nigaloo reef, där stannar vi i två nätter sen bär det av mot Karijini national Park. Vi kommer att vara i nationalparken två nätter och sen fortsätter vi söderut mot Perth. Eventuellt kommer jag att ha tillgång till dator någon dag efter helgen, då kommer jag att uppdatera bloggen. Det finns tyvärr ingen mobiltäckning, men jag tar nog med mig den iaf, man vet ju aldrig.
Jag ska försöka skriva ett inlägg till innan jag åker. (Bilden är från Freo förra veckan).

Jag, när jag och C var i Freo förra veckan.




STOLT

Idag hade vi praktiskt prov på det vi lärt oss så här långt. Det gick faktiskt riktigt bra, men jag fick en av de lättare rollerna. Skönt att det är avklarat, jag har även lämnat in den stora uppgiften idag. Imorgon ska jag upp jättetidigt och åka till ett postkontor i Fremantle där jag kan lämna in mina ansökingar om diverse intyg, samt ta passfoton som behövs till intygen. Efter det ska jag åka till en klinik och träffa en läkare som ska ordna min serology-screening samt mina vaccinationer, phu. Sen hade jag tänkt försöka hinna in till Perth och köpa en varm tröja till N-W trip.

Måste säga att jag är väldigt stolt över mig själv. Jag har frivilligt tagit på mig en massa extra jobb för att få möjlighete att åka till andra sidan jordklotet och studera. Jag åkte hit själv utan att känna någon och trots en massa problem på vägen har jag fixat det såhär långt. Jag är himla bra :)

SKOLDAG

Snart dags att bege sig till skolan för min del. Passar på att skriva lite här innan jag åker, eftersom man aldrig vet om internet fungerar på kvällen. Vädret ser ut att bli härligt idag, så det blir nog en promenad till skolan när jag kommit till Mandurah. Idag har jag bara föreläsning, ganska skönt. Imorgon ska jag träffa handledare för C-uppsatsen och sen har vi praktiskt prov. Det går ut på att vi får olika scenario på en simulator, som vi ska lösa i en grupp där alla har olika roller, air-way nurse, defibrillator nurse, medication nurse osv.
Hoppas ni får en bra dag där hemma. Nu ska jag gå och äta frukost.


Bilden har C tagit i Kings Park.

JORDGUBBAR

Köpte en halv liter jordgubbar i eftermiddags, åt upp allihop nu ikväll till efterrätt, mums. Idag har jag mest pluggat, eller jag har försökt iallafall. Det är en sådandär dag när tankarna är någon helt annanstans, och man kan läsa samma stycke tre gånger utan att komma ihåg att man läst det. Jag funderar över resan jag ska på, vad jag behöver handla och packa, om jag behöver en extra sovsäck för att slippa frysa, eller om det räcker med en filt och sovsäcken jag redan har. Sen har jag funderat lite på vad jag och A ska hitta på när han kommer hit, finns så mycket roligt. Mest har jag tänkt på alla blanketter som ska fyllas i och blodprov som ska tas innan jag får göra praktik här, det är så drygt, jag har redan gjort en full hälsoundersökning med lungröntgen och blodprov mm för att få mitt visum. Varför kan de aldrig vara nöjda? Jag ska göra praktik i 15 dagar på en vuxen avd, de beter sig som om jag skulle jobba på en neonatalavd (för tidigt födda barn avd) och kom direkt från ett bakterielabb där jag rullat i gamla blodprov eller något, suck. Blö säger jag. Men att vi går i samma skoluniform hela tiden på praktiken och bara kan tvätta den i kallvatten säger de inget om, inte särskilt hygieniskt.

Nog om det. Annars är allt bara bra med mig, börjar komma in i rutinerna här, jag trivs och har roliga kompisar. Jag är färdig med den stora uppsatsen som ska lämnas in om en vecka, skönt. Det är snart min födelsedag, längtar, och A kommer hit dagen efter jag fyllt år :) ska bli så kul.

Godnatt allihopa. Saknar er där hemma. Nu ska jag krypa till kojs med en bra bok som sällskap.

BIBLIOTEKET IDAG

Godmorgon. Ni verkar ha gillat bilderna jag la ut igår, det var många sidvisningar, kul. Jag är på väg till biblioteket, ska plugga hela dan, men har tid för en lunchrast med kompisarna. Kram kram. Det är en "blue wren" på bilden. Blev tyvärr lite oskärpa pga solljus, den lilla pippin var svår att fånga på bild.


HAR DET GANSKA BRA

Tack för alla kommentarer, och välkomna alla nya läsare. Känns kul att ni är intresserade av vad jag hittar på här på andra sidan jordklotet. Den här veckan har gått så otroligt fort, var tog dagarna vägen? Jag har varit här i en månad nästan nu. Om mindre än en vecka ska jag ge mig ut på min drömresa. Det är mindre än två månader tills A kommer hit, längtar. Som det ser ut nu kommer vi att åka södert och åka runt ett par dagar och sen blir det några dagar på en mysig ö med sol och bad. Det finns så mkt att se här.

Igår var jag på Caversham Wildlife Park. Det tog två timmar att ta sig dit, och när bussen släppte av oss ute i ingenting undrade vi vad vi gett oss in på, men åh, det var verkligen värt besväret. Jag har klappat en koala som hade en liten koalababy, matat kängrur och sett massor med coola djur. Vi avslutade med en fika och en tur i souvenir-shopen, jag köpte en mjukiskoala att ha i nyckelringen. Jag tog runt jättemånga bilder, önskar jag kunde lägga upp alla så att ni fick se. Älskar min fina systemkamera som jag fick av A i tidig födelsedagspresent.

På kvällen var jag och C i Fremantle "Freo" och drack lite vin. Vi var på ett jättemysigt ställe med full utsikt över Capuccino Strip, det är där det händer på kvällarna. Mysigt att bara sitta och prata och kolla folklivet.


 

 


 

Bilderna på bloggen är bara mina och får ej laddas ner. Tänkte bara säga det. Jag lägger ner en hel del tid på att fota och redigera dem och vill inte att de dyker upp någon annanstans. Undantaget är familj och vänner, fråga mig så skickar jag självklart bilder till er om ni vill ha.

NYA RUMMET

Här är bilder på mitt nya rum, fint va? Bilderna är tagna från dörren precis när man kommer in. Har haft en toppendag idag. Jag och C har varit i Cavenham wildlife Park. har jättemånga fina bilder som jag ska lägga upp i morgon. Jag har klappat koalor och kängrur :) Nu ska vi ner till Fremantle och ta ett glas vin. Kram till er alla där hemma.

   

DAGENS CITAT

Hittade detta i en söt bok med roliga djurbilder. Stämmer nog ganska bra på mig ibland, ha ha...

I live in my own little world.
But it's okay-
they know me here


GODNATT

Har haft en lugn dag, pluggade hela förmiddagen, sen har jag fixat lite här hemma, tvättat och varit och handlat. Var i bokaffären och hittade en jättebra bok "Dictionary of nursing", där står förklaringar på alla konstiga ord man snubblar på ibland när man pluggar, love it. Sen var jag och gick en lång promenad och efter det var jag och C och tränade . Nu på kvällen var tjejerna här. Vi har druckit te och ätit choklad tillsammans med ett par av mina lägenhetskompisar. Jag bor tillsammans med fyra andra tjejer, varav tre är från Australien och en från Kina. Imorgon ska jag plugga på förmiddagen, sen åker vi nog in till Perth. Har skrivit en lista på saker jag behöver handla inför resan. Kan knappt tro att jag ska åka 3500 km om en vecka och campa i Australien. Nu ska jag gå och lägga mig och läsa en bra bok. Godnattkram.

NYTT RUM

Ledsen för att jag varit dålig på att uppdatera senaste dagarna, men nu är jag tillbaka ch min internetuppkoppling är bättre från det nya rummet. I tisdags flyttade jag till andra sidan korridoren till ett alldeles eget rum som är lite mindre och lättare att värma upp. Jämfört med fängelsehålan jag bodde i innan är detta paradiset. Tyvärr hann jag inte njuta länge av rummet i tis eftersom jag skulle till skolan, det vara bara att kasta in väskorna och bege sig till tåget. Efter skolan och en riktigt intressant föreläsning åkte jag och K (en av de svenska tjejerna i min klass) ner till hamnen i Mandurah. Hon tog mig till ett ställe där de har riktigt gott iskaffe, mums, och tack snälla du för kaffet. Sen var vi på stranden med hennes fina hund Mason. På kvällen bjöd K oss fyra svenskar i klassen på middag, vi åt supergod kinamat och drack vin. Det var jättemysigt, fast det blev en tidig kväll, då jag hade skola tidigt på ons.
Min handledare för C-uppsatsen här nere föreslog att jag skulle delta i en kurs i eng för utbytesstudenter som de håller varje termin, så jag gick dit på eftermiddagen. Men kursen var ett skämt och var nog ämnad för folk som aldrig tidigare läst engelska, så jag gjorde en snabb sorti. Fnys, lite förolämpad blev jag allt. Tröstade mig med en kaffe och åkte hem. Jag har slutat titta efter kängurur när jag åker tåg. Såg en som kommit över på fel sida om staketet i förrgår (in mot spåret), den stod där och tittade ut och såg så ledsen ut, snyft.

Igår var jag och C i Freo (Freemantle) och åt en jättegod, jättestor pizza. (Jag får inte använda adjektiv och sätta jätte- och massor- framför när jag skriver akademisk engelska, så jag gör det jättemkt när jag skriver svenska istället :) ) Sen på kvällen pysslade jag och gjorde fint i mitt rum. Lovar att lägga ut bild.

     

GODMORGON

Har gått upp tidigt för att kunna surfa lite på nätet, läsa nyheterna och ladda musik. Det funkar inte på kvällen här. Idag ska jag mest plugga hade jag tänkt. Ikväll ska jag äta tacos med mina lägenhetskompisar. Bilderna är från igår. Senare i veckan utlovas bilder på mitt boende. Jag har även tagit fina porträttbilder på C, men vet inte om hon vill att jag lägger upp dem här.




KINGS PARK

Idag har C och jag varit i Kings Park, en jättestor park i utkanten av stadskärnan. Det har varit jättefint väder, så det var hur skönt som helst att bara promenera runt lite och sen ta en fika. Precis vad jag behövde, det har blivit så mkt pluggande på sista veckorna. Den här helgen har varit jättebra, igår pluggade jag på förmiddagen, men på eftermiddagen var vi några stycken som var på stranden Cottesloe Beach, härligt! Trots att det är mitt i vintern har jag solskyddsfaktor 30+. Jag ska åka in till stan och köpa en "badtröja" som tar allt UV- ljus nästa vecka. Bra att ha om jag ska snorkla under North-West trip, eller vistas ute mitt på dagen överhuvudtaget, solen är jättestark. Imorgon kör en ny vecka igång, jag kommer nog att plugga hela dagen.



 


BILDER FRÅN IGÅR


    



   

PERTH ZOO

Gick upp tidigt och pluggade ett par timmar, men sen gav jag mig av till Perth Zoo med en kompis. Det har varit en jättehärlig dag med fint väder, perfekt för att strosa runt och kolla på djur. Tyvärr gömde sig flera av dem, men jag har lyckats få ett par bra bilder idag. Reptilavdelningen var stängd, fast det var kanske lika bra det, jag vill helst slippa sådana djur här, det kan jag se på Kolmården isf hemma i Sverige där jag vet att de inte existerar utanför sina terrarium. Efter utflykten till Zoo mötte jag upp ett par andra kompisar inne i Perth och sen har vi gjort stan hela kvällen. Jag har bla köpt  solskyddskräm 30+,en pannlampa att ta med på North-West trip, samt en mössa att ha i sovsäcken. Klockan åtta på kvällen kom jag på att jag ätit och druckit dåligt idag, blev jättesnurrig och fick näsblod, men det ordnade sig efter en halv liter vatten och lite mat, nu mår jag prima. Det blir en lugn hemmakväll, ska titta lite på tv med lägenhetskompisarna. Puss och kram till er alla där hemma, saknar er, och saknar A som inte är hemma. Jag ska ladda upp fler coola bilder på djur imorgon bitti, nätet är som vanligt långsamt här på kvällarna.



PAKET!

Det börjar bli bättre väder här, och dagarna är varmare, vilket innebär att skyltar som varnar för ormar börjar komma upp. Någon hade sett en orm här i Student Village tidigare i veckan. Det finns tydligen två giftiga sorter här i trakten har jag lärt mig, hoppas jag slipper träffa på någon. Jag läser om ormar i skolan nu, det ingår i intensivvårdskursen här, lite exotiskt. Idag har jag mest suttit framför datorn och pluggat och druckit kaffe, skriver för fullt på min assignment. Fick ett paket hemifrån idag :) tack mamma!!! Imorgon hoppas jag få tid att åka till perth zoo där man kan klappa kängrusar och koalor.

SKOLDAG


Idag har jag varit på skolan hela dagen, på morgonen träffade jag min handledare för C-uppsatsen, det gick bra men jag har en hel del att göra till nästa träff om en vecka. Efter det hann jag plugga ett par timmar på biblioteket, de som jobbar där är jättesnälla och låter alltid mig låna böcker över en vecka, egentligen är det tre dagar som gäller. På eftermiddagen hade vi "tutorial", vi ca 25 elever i varje grupp. Under tutorial är det mycket praktiska färdigheter varvat med teori. Idag har det handlat om luftvägar och vi har fått intubera och ventilera mm, de har riktigt bra simulatorer här. Nästa vecka kommer jag nog att stanna i Mandurah tis-ons hemma hos en kompis, även om jag tycker det funkar jättebra att pendla. Det tar 40 min med tåget, när jag kommer fram köper jag en kopp kaffe (mums) och sen är det 20 min promenad till skolan.




PLUGGDAG

Idag har jag pluggat nästan hela dagen, har lyckats skriva mer än 1/4 av stor uppgift som ska vara inne om tre veckor, så det känns bra. Sen har jag hunnit med ett pilatespass nu på kvällen, ett måste efter att ha suttit framför datorn hela dagen. Pratade med familjen igår, de var hos mamma och firade födelsedag, kändes så konstigt att alla var där och skulle äta tårta och dricka gott kaffe. Själv satt jag i pyjamas och var på väg att lägga mig, fick lite hemlängtan. Det har inte blivit några bilder idag, men jag lägger in en bild från matchen igår.

 

SPINDEL

Imorse när jag vaknade sprang en spindel förbi på mitt täcke = PANIK. Svenska spindlar är ok, australiensiska spindlar är inte ok. Jag rusade upp och letade reda på något att slå ihjäl den med innan den hann försvinna, för jag vill inte ha en försvunnen spindel i rummet. Under dagen har jag sedan städat hela rummet (dammsög extra noga under sängen) och tvättat alla sängkläder. Beskrev spindeln för en kompis som är härifrån, så hon borde ha koll på vilka som är farliga, hon sa att den inte var giftig iaf. Men just nu tycker jag att alla kryp är obehagliga. Inte kul att gå och lägga sig ikväll, snyft. annars har jag som vanligt pluggat en hel del. Under eftermiddagen var det basket-turnering här på campus, men vi gick mest dit för att de bjöd på gratis korv. Nu på kvällen har jag ätit glas och kollat lite på OS med kompisar, och sen har jag mailat A som fyller år idag, saknar honom...

VIN- OCH CHOKLADPROVNING

Idag var jag och C på utflykt i Swan Valley, ligger en massa vingårdar där. Det var skolan som ordnade det för en billig peng. Vinet var gott och naturen fin på sina håll, jag såg en hel flock med pelikaner. Vårt sällskap var tyvärr sådär, ett gäng med yngre människor som mest var ute efter att dricka så mkt gratis alkohol de kunde, så vägen hem kändes lång på slutet. Jag och C kände oss som två seniorer som mest ville dänga handväskan i huvudet på de andra och be busschaufören skruva ner den hemska dunka-dunka musiken. Jag har iaf tagit en hel del fina bilder idag, och köpt en flaska gott vin som ska sparas till fint tillfälle. Klicka gärna på de små bilderna, så blir de större. Lättare att lägga in små bilder när internet är så långsamt.

     
 
 

LITE BILDER FRÅN PERTH



Dettta är den ena av två huvudgator i Perth. Bakom mig kunde man gå in på en liten gata som liknar Gamla stan i Stockholm mycket, jättemysigt. De små bilderna i bloggen går att klicka på, då blir de större.

  

PERTH

Idag var jag och C, en av de svenska tjejerna i Perth hela eftemiddagen och kvällen. Vi finkammade hela stan eftersom hon behöver gummistövlar då hon läser miljö och de ska ut och titta på miljöområden, jag behövde ett par svarta skor som man både kunde gympa i och ha till skoluniformen. Inget lätt uppdrag, men vi fixade det (och hittade en massa andra bra att ha saker på vägen). Sen firade vi med att gå ut och äta pasta, de har jättegod pasta här, och avslutade turen med en kort sväng på torget där vi kollade OS-invigningen på stor skärm. Resten av kvällen har spenderats hemma hos en kompis som bor med en massa amerikanare. Vi har fortsatt kolla på invigningen och viftat med våra svenska flaggor, även amerikanarna faktiskt. De satt snällt och väntade tills sverige tågade in i slutet, då jublade vi lite och sen gick jag hem. Är ganska trött, var uppe tidigt idag för att ta morgonpromenad och sen plugga ett par timmar. Imorgon ska vi på vinprovning, ska bli jättekul. Tog flera fina bilder idag, men de går som vanligt inte att ladda upp kvällstid, jag gör det imorgon innan jag åker. Godnatt, nu ska jag lägga mig. A, jag saknar dig!

TORSDAG

Tack för alla gulliga kommentarer som jag fått här på bloggen, blir lika glad varje gång. Känns jättekul att ni är intresserade av vad jag skriver. Idag har jag varit på informationsmöte om "North West Trip", en 10 dagars resa in the outback (ödemarken), som avslutas med ett par dagar vid havet runt shark bay och monkey mia som är marina naturreservat där det finns fina korallrev och mycket delfiner. Det är skolan som anordnar resan och jag och flesta jag känner här ska åka på den. Vi kommer att bo i tält i naturreservaten och på bondgårdar längs vägen och resebolaget fixar maten, hela resan är ca 3500 km, så det blir ett par timmar i bussen. Men det ska bli jättekul att komma ut och se Australien på riktigt. I slutet av augusti inträffar detta äventyr.
Annars har det inte hänt så mycket hittills idag. Jag har pluggat och sen var jag och en kompis ute och tog en power-walk, och nu ska jag plugga lite till. Ha en bra dag!




SKOLDAG

Tisdagar och onsdagar är mina skoldagar, då jag är på Peel Campus och pluggar 8-12 timmar, så det blir inte så roliga blogginlägg de dagarna. Idag åkte jag hem ifrån klockan 7 på morgonen och kom tillbaka klockan 18 nu på kvällen, är helt slut. Men det var en jättefin tur med tåget imorse, jag åker genom något som är ganska mycket ödemark och orörd natur, solen hade just gått upp, det var dimmoln över marken och kängrusarna (hur stavas det egentligen) hoppade runt ca 20 meter från tåget, nice. Nu på kvällen har jag och en kompis beställt pizza och sen har vi degat ute i soffan och ätit choklad hela kvällen med mina lägenhetskomisar. Imorgon ska jag ta en timmes sovmorgon, sen plugga under dagen och på eftermiddagen ska vi gå och träna. Längtar tills på lördag, då ska vi åka söderut på en vin- och chokladtur, det ska bli nice. Ska ta med mig kameran och ta lite bilder.
Försöker ladda upp lite bilder, men det funkar inte den här tiden på dygnet när alla använder internet här, uppkopplingen är inte den bästa, så jag utlovar bilder senare i veckan. Stor kram!!!

THERE YOU GO SWEETIE

Idag har jag varit i skolan hela dagen, eller jag har varit nere i Mandurah där sjuksköterskeutbildningen ligger. Under förmiddagen letade jag rätt på stället där man köper skoluniform och sen blev det en "lätt" promenad till campus. Alla var jättevänliga när jag frågade om vägen och jag har flera "hemritade" kartor som jag fick under min väg genom samhället. Jag tycker jag hänger med ganska bra på föreläsningarna, men så har jag också läst på det de går igenom innan jag går dit. Ska bli spännande att se hur det går imorgon när vi har praktiska övninger, lite nervöst. Det går tre andra svenska tjejer i min klass,  de läser hela si utbildning i Australien så det finns alltid någon jag kan fråga. I eftermiddags när jag åkte hem var jag så trött att jag somnade på tåget och fortsatte förbi min station, (tur att tågen går ofta på eftermiddagarna). Nu på kvällen blir det till att plugga någon timme och sen dricka te med kompisar. Blir tidig kväll och sen tidiga morgontåget till Mandurah imorgon.

MORGONPROMENAD

Varit ute och gått en sväng, naturen är jättefin men man är livrädd för alla kryp. Nu ska jag äta frukost, äggmacka med kaviar (inhandlad på ikea). Sen blir det till att plugga ett par timmar, i eftermiddag åker vi kanske till Perth en sväng, jag måste ha svarta skor till min "skoluniform", (lovar lägga in bild på den sen). Ikväll blir det lägenhetsmöte ang hur vi ska lägga upp städningen under terminen. Det är planen för idag. Hoppas ni alla får en bra dag, eller morgon blir det för klockan är nio här men tre på natten hemma.



SÖNDAG

Sitter och fixar lite skolarbete, terminen har inte ens börjat men jag har redan mycket att göra. Det är inlämningsuppgifter varje vecka, studietempot här är mycket högre än i Sverige och alla studenterna här pluggar verkligen heltid. Fast det kan jag förstå, de betalar dyrt för sin utbildning. Annars har dagen varit lugn, har varit riktigt varmt idag så jag lyckades nästan få min tvätt torr. Det viktigaste, flanellpyamasen är dock torr (hängde den framför värmefläkten), annars hade det blivit en kall natt. Var ute och tog en promenad idag, och sen fikade vi och spelade uno, sällskapsspelet nummer 1 här för tillfället.



En liten partybild från igår. Vi var hemma hos några norska tjejer som läser på ett annat universitet. Ingen av bilderna på senaste är tagna med D60, men jag ska ta med den på morgonpromenad imorgon och sen blir det förhoppningsvis lite fina miljöbilder. Kram och godnatt.

LITE BILDER

Jag gör ett nytt försök med bilderna från igår. Sitter här och väntar på att min tvätt ska bli klar.


   

FREMANTLE

Idag har vi varit i Fremantle och fikat, jättemysigt. Jag försöker lägga upp bilder, men det funkar inte idag. Internet är så slött här. Ska försöka imorgon igen. Nu ska jag äta lite och sen gå hem till lite kompisar. Kram till er alla där hemma.

RSS 2.0