RESERAPPORT

Här kommer det utlovade resereportaget från vår South-West trip förra helgen.

Dag1. Vi gick upp ruskigt tidigt på lördagmorgonen för att hinna ta oss in till Perth till klockan sju på morgonen. Efter att ha funnit rätt buss och lastat i väskorna bar det av söderut.


Första stoppet var i Busselton vid Busselton Jetty. Vi gick ner till stranden och tog lite foton och kände på vattnet, lite för kallt för ett dopp, sen åt vi lunch. Efter lunchen fortsatte vi söderut till Ngilgi Cave. Det är ett grottsystem som Européerna fann på artonhundratalet, men som urbefolkningen fann långt tidigare. De har en berättelse om grottan och omgivningen från något som kallas drömtiden, en tid för legender och skapelseberättelser.



   

Efter besöket i grottan åkte vi längs Caves Road som är en fin väg genom skogen och längs kusten till Margaret River. Margaret River är känt för två saker, vin och surfing. Det gavs tillfälle för vinprovning, jag och A valde att gå till godisfabriken som låg intill istället. Vi stannade även till vid det berömda surf break där stora surftävlingar hålls varje år.

Ser ni vindsurfaren där ute på vågen?

Dag 2. Vi åkte till karri Forest, där ett 60m högt träd, Bicentenial tree är en stor turistattraktion. Det är det högsta utkiksträdet i världen, och har tidigare använts till att spana efter skogsbränder. Man kan klättra upp till toppen, men det var inget för mig. A for dock upp direkt för att ta lite foton.

Inte så stadiga att klättra på de där pinnarna, inga problem för A.

Vi fortsatte på skogstemat och åkte vidare till Valley of the Giants och en tree top walk. Den är bara 40m hög, men det var en häftig utsikt.

 

Vi spenderade första halvan av eftermiddagen på stranden, tittade på klippformationer som liknar elefanter och promenerade runt i det fina vädret. Det var lite för kallt i vattnet för att bada, längs sydkusten kommer vattenströmmarna från sydpolen så det är sällan badvänligt.

   

Det blev ett par timmar i bussen när vi for vidare mot Denmark, döpt efter en gubbe inte landet. Det finns fantastiska klippformationer där. Givetvis trotsade jag och A de kalla vindarna och gick  loss med kameran och tog nog foto på nästan varenda sten.


Natural Bridge



Fin bild, men lite synd att horisonten blev sned.

Dag 3. Vi övenattade i Albany, en hamnstad. Vi åkte till en utkiksplats där man såg ut över staden, havet och öarna. Där fanns även monoment över soldater från första världskriget. Därefter blev det ett kort stopp vid Middleton Beach. En stor blinkande skylt, sådan vi har på motorvägarna vid vägbygge hemma, stod på stranden och varnade för hajar.
En av resans höjdpunkter var Stirling Ranges. Ett berg som är 570m högt och har flera häftiga klippformationer på toppen och en riktigt bra utsikt. Givetvis spurtade jag och A upp först till toppen.


På väg upp mot toppen

     
En gubbe, en stor sten som balanserar på liten yta, vägen mot toppen, som ni ser bakom mig

Härlig utsikt


Kommentarer
Postat av: ronny capion

Hej!

Superhäftigt!

Kram!

2008-10-28 @ 09:34:05
Postat av: Merisa

Fy fan vad underbart det ser ut!

2008-10-28 @ 10:36:53
Postat av: rose-marie capion

Jättefina bilder!!!!! Längtar efter er!!!!!

2008-10-28 @ 17:25:00
Postat av: Tina

Fina bilder som alltid, häftiga naturupplevelser :)

2008-10-28 @ 18:06:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0